Grader Sistemler ve Ekipmanları

Daha çok Beyaz Et (tavukçuluk) ve deniz mahsullerinde kullanılan bu ekipmanlar, üretim hattından çıkan ürünlerin, belirli gramaj ve tolerans aralıklarında tasniflenmesini sağlayan sistemlerdir. Grader sistemleri farklı sayılarda kapılara sahip olabilirler.4,8,16,24,32 li kapı sayıları genel olarak kullanılabilir. Grader sisteminin kendinden önceki Tartım Etiketleme veya Checkweiher cihazıyla entegre olabilmesi önemlidir. Bu cihazlardan aldığı ağırlık bilgisini işleyerek, ürünün hangi tasnif aralığına ayrıştırılacağı tespit edilir ve ürün o aralığa düşürülür. Her aralığa veya 2 aralığa bir çalışan konularak ürünlerin kasa/koli dizilimleri yapılır. Tasniflenen ürünlerin kasaya/koliye belirli adetlerde konulmasının ardından, kasa/koli etiketinin otomatik olarak başka bir cihazdan alınmasını ve çalışan tarafından kasaya/koliye yapıştırılarak işlemin tamamlanmasını sağlayan grader sistemler sayesinde, talep doğrultusunda ürün tedariki ve müşteri memnuniyeti sunar.